woensdag 5 juni 2013

Recept: Quinoa salade

Dit recept kan prima op wat warmere dagen als diner, of lekker als lunch. Het vult goed en is gezond. Mooi meegenomen! Vorige week heb ik er ook 2 dagen van gesmuld en ik denk dat ik het deze week gewoon weer ga maken!
'Recept' is een groot woord trouwens, want het is vooral een kwestie van de ingrediënten bij elkaar gooien. Ik heb ook geen hoeveelheden genoemd, maar dat kun je gewoon naar smaak, voorkeur en afhankelijk van de hoeveelheid personen doen. Maar goed, komtie!

Nodig:
- quinoa
- magere feta blokjes
- komkommer
- tomaat
- kikkererwten
- olijven
- (rode) paprika
- zout
- peper
- italiaanse kruiden
- pijnboompitten

Was de quinoa eerst, en kook het daarna zoals aangegeven staat op de verpakking. Snij de komkommer, tomaat, paprika en olijven in stukjes. Rooster ondertussen de pijnboompitjes op laag vuur in een pan zonder olie en zorg dat je de pan regelmatig schut zodat ze niet aan één kant aanbranden. Ze moeten aan alle kanten goudbruin worden. Zodra de quinoa klaar is spoel het dan even af onder de koude kraan zodat het niet meer warm is. Gooi de groenten, quinoa, feta en kikkererwten bij elkaar en strooi er wat peper, zout en Italiaanse kruiden over naar smaak. Als laatste strooi je de geroosterde pijnboompitjes overheen. 

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Looks delicious!

    Sita xx
    http://buttonsapart.blogspot.co.uk/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Great blog, so I'm a New follower on GFC =)

    BeantwoordenVerwijderen