zaterdag 16 maart 2013

Belangrijk: Hartaanval overleven als je alleen bent

Oke, misschien niet de meest leuke post, maar dit ging rond op Facebook en ik vond het wel belangrijk om even te delen. Ik ben geen dokter natuurlijk, maar in mijn oren klinkt dit aannemelijk. 

"HOE een hartaanval overleven als JE ALLEEN BENT?!

Aangezien veel mensen alleen zijn als ze lijden aan een hartaanval, is het handig om te weten hoe je dit kunt overleven.

De persoon wiens hart onritmisch begint te kloppen gaat zich zwak voelen en heeft slechts ongeveer 10 seconden voordat ze het bewustzijn verliezen.

Toch kunnen deze slachtoffers zichzelf helpen door herhaaldelijk en zeer krachtig te hoesten. Voor elke hoest moet er diep worden ingeademd en de hoest moet steeds diep en lang aangehouden worden alsof je probeert slijm op te hoesten.

Het inademen en hoesten moet om de twee seconden worden herhaald en worden aangehouden totdat er hulp komt, of totdat het hart weer normaal lijkt te kloppen.
Door diep adem te halen krijg je zuurstof in de longen en door de hoestbewegingen knijp je het hart en hou je zo de bloed circulatie in stand. 
De knijpende druk op het hart helpt deze ook weer om in een normaal ritme te komen. Met deze methode bestaat de mogelijkheid dat slachtoffers van een hartaanval op tijd bij een ziekenhuis of andere hulp kunnen komen.

Vertel dit aan zoveel mogelijk mensen. Het zou hun leven kunnen redden!
Een cardioloog zegt dat als iedereen die krijgt deze mail stuurt dit naar 10 mensen, kunt u wedden dat we op minst één leven besparen.

In plaats van het verzenden van grappen kun je door het verstrekken van deze informatie een bijdrage leveren en een persoon het leven redden."


3 opmerkingen: