vrijdag 22 februari 2013

Recept: Chocolade pecan pie

Jullie kennen mijn interesse voor gezonde voeding, maar af en toe mag het ook gewoon best lekker zijn. Daarmee niet gezegd dat gezonde voeding niet lekker is natuurlijk, maar af en toe 'zondigen' is denk ik juist heel gezond!
Nodig:
Voor de bodem:
- 250 gr bloem
- 1 el. cacaopoeder
- mespunt zout
- 2 el. basterdsuiker
- 125 gr boter of margarine
- 1 el. melk

Voor de vulling:
- 125 gr pure chocolade
- 30 gr boter
- 3 eieren
- 1,5 dl. schenkstroop
- 150 gr ongezouten pecannoten
- lage taartvorm en boter om in te vetten.

Zeef de bloem, cacaopoeder, zout en suiker boven een kom. Voeg de boter op kamertemperatuur toe, en wrijf dit met de vingertoppen door de bloem. Voeg de melk toe en kneed alles nu tot een glad deeg. 
Vet de vorm in en druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Dek dit af met folie en zit dit voor 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven nu voor op 175 graden. 

Breek voor de vulling de chocolade in stukjes en doe ze met boter in een pannetje en smelt de au bain marie en laat dit iets afkoelen. Doe de eieren in een kom en klop ze even los. De gesmolten chocolade en de schenkstroop kun je er nu ook doorheen mengen. Ook de pecannoten kunnen er nu bij.
Schenk dit mengsel in de beklede bakvorm. Zet dit geheel in het midden van de oven op een rooster en bak dit ongeveer 50 minuten gaar en stevig.

Lekker met slagroom! En de pecannoten kun je natuurlijk ook eventueel vervangen door walnoten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten