dinsdag 5 februari 2013

New look: Rock Chick

We hebben allemaal wel eens een rebelse, opstandige mood. Niks geen lieve pastelkleurtjes, maar nachtzwarte kleding. Je haar lekker wild en je ogen zwart omrand. Zeau, je geeft geen fok.
Een bekende rock chick is Otep Shamaya, en ook Kate Moss kan goed met deze stijl overweg.
Otep Shamaya

Kate Moss

Onmisbare kleding voor een rock chick:

- Skinny jeans
- Band shirts
- Zwarte giletjes
- Leren jacks
- (witte of geblokte) mannen shirts
- Stoere zwarte boots
- Palestina sjaal

Verder:
- Schedeltjes
- Zwart
- Zilvere sieraden
- (Nep) leer
- Gescheurde spijkerbroeken
- Studs

De stijl van een rock chick straalt een manier van leven uit. Een leven van lange nachten, risico's en geen verplichtingen. Draag de kleding van je vriendje, of je die nou hebt of niet. Je had het veel te druk met feesten en onderweg zijn om thuis je eigen kleren te halen, laat staan je haren te kammen!

Het grootste gedeelte van jouw garderobe is zwart. Oke, en een beetje zilver. Geen lieflijke pastelkleurtjes! Uiteraard ben je onafscheidelijk van je palestina sjaal. De old-school zwart met witte, maar misschien heb je ze ook nog in andere kleuren zoals rood of army groen. Gewoon, voor de afwisseling.
Je spijkerbroek is zwart en strak, of juist vaal met gaten. Altijd gecombineerd met stoere boots of sexy zwarte hakken.
Uiteraard draag jij ook graag T-shirts van je favoriete bands. Of de shirts van je vriendje natuurlijk. Een beetje creatief zijn en wat scheuren hier, of knopen daar is natuurlijk geen enkel probleem.

Je sieraden kun je prima met elkaar combineren. Meerdere ringen, armbanden en oorbellen zijn juist cool. 's Avonds draag jij een zwart jurkje of een stoer rokje met een zwarte legging eronder, of natuurlijk netpanty's! Sexy hakken eronder en hatseflats, klaar ben je! 
Ook zijn laagjes een must. Je weet immers maar nooit waar je terecht komt en het kan nog wel eens fris worden, of ehmm juist heet!

Accessoires:
- Donkere zonnebril
- Motor handschoentjes
- Een grote sjaal
- Eventueel een stropdas á la old skool Avril Lavigne
- Stoere boots
- Zwarte riem met studs
- Sexy zwarte hakken

Make-up:
Alles draait om de ogen. Rokerig en donker. Een oogpotlood en/of eyeliner is dus zeker een must. Als oogschaduw zou je staalgrijs kunnen gebruiken. 's Avonds kun je eventueel wat glitter gebruiken in je ooglook. Je gezicht hou je wat bleekjes, maar je geeft het wel wat meer diepte door te shapen. Met name onder de jukbeenderen dan. Dikke lagen mascara maken de ogen af. De lippen houd je rustig en het liefst mat. 
Je nagels kun je lakken met een donkere kleur zoals donker paars, donker rood of donker blauw.

Haar:
Volume en iets wat wegheeft van een vogelnest is het doel. Bij de wortels kun je droogshampoo voor volume (bijvoorbeeld van Batiste, die vind ik zelf erg fijn) gebruiken. Breng wat mousse aan in je haar en krul met een krultang willekeurige plukken (dik en dun), willekeurige kanten op. Laat het haar afkoelen, ga er met je vingers doorheen om het extra warrig te maken en zet het vast met haarlak. There you go honey!

Geïnteresseerd in meer looks? Zoals de Bombshell, de Diva of de Gamine? Klik op de links voor het artikel!

1 opmerking: