zondag 27 januari 2013

Recept: Sperziebonen in pittige kokos

Ik had nog een recept met kokos beloofd, dus bij deze. Sperziebonen in pittige kokos!

Nodig:
- 600 g sperziebonen
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml)
- 1 el sambal badjak
- 2 el seroendeng (potje 100 g)
- 1/2 bakje koriander (a 15 g), fijn gesneden

Verwijder eerst de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Schenk de kokosmelk en de sojasaus in een pan en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook deze met de deksel op de pan in ca. 8 min. gaar. 
Schep de sambal erdoor, breng op smaak met zout en bestrooi met de seroendeng en de koriander. Lekker met gebakken vis en witte rijst!

VegetariĆ«rs kunnen de vis natuurlijk vervangen voor tofu en ik zou er zelf ook nog wat verse knoflook, pepertjes en geraspte kokos bij doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen