maandag 24 december 2012

Man: De basis

Crèmes smeren is allang niet meer alleen voor vrouwen. Steeds meer mannen doen er ook aan mee. Er zijn speciale crèmes te koop voor de mannenhuid. En nee, dit is geen verkooptruuc of geldklopperij, mannen hebben ook een andere huid dan vrouwen.
De mannenhuid
Zoals ik al zei verschilt de huid van de man enigszins van die van de vrouw. Mannen hebben doorgaans:
- een sterkere verhoorning van de huid
- een vettere huid (en meer mee-eters)
- een hogere zuurgraad
- baardgroei natuurlijk
- meer transpiratie
- sterkere doorbloeding
- vaker littekens van acné
- vaker geïrriteerde huid van het scheren
- een dikkere huid
- veroudering van de huid begint later, maar gaat wel sneller

Scheren
Veel mannen raken gefrustreerd van het scheren. Sneetjes en wondjes doen pijn en geen enkele man wil rondlopen met een gezicht vol sneetjes en wondjes die ook nog eens infecties kunnen veroorzaken. En hoewel je je niet elke dag hoeft te scheren moet je er wel tijd en aandacht aan besteden als je er eenmaal aan begint. Veel mannen snijden zich in het gezicht of veroorzaken kleine wondjes. Uiteindelijk komt hun huid er beschadigd en dof uit te zien.
Zo ga je het beste te werk:

1. Reinig je huid voordat je gaat scheren. Doe dit met een speciaal product om de huid van je gezicht mee te scheren. Omdat mannen vaak niet van 'gedoe' houden, bestaan er allerlei snelle '2-in-1' producten voor onze mannelijke medemens die ook nog eens tijdens het douchen gebruikt kunnen worden. Hatseflats! Kind kan de was doen.

2. Scheer je onder de douche. Door de warmte en het vocht worden je haartjes al wat soepeler en zachter. Heb je daar geen tijd voor, leg dan een warm washandje op de huid, en laat dit zo afkoelen. Zo verwarm en verweek je de huid alsnog.

3. Gebruik een scheercrème. Deze zijn vaak iets duurder dan een schuim of gel, maar het beschermt je huid een stuk beter. Je huid wordt zo optimaal beschermd tijdens het scheren.


4. Scheer met een scherp mesje! Is hij niet scherp genoeg meer, weg ermee. Je beschadigd je huid er alleen mee.

5. Kijk wat voor jouw huid beter is, tegen de richting in of met de haarrichting mee scheren. Als je tegen de richting in scheert snij je de haartjes natuurlijk vlak boven de huid af en is het resultaat korter. Dit kan de huid alleen wel iets meer irriteren, maar dat is dus persoonlijk. Ik zou zelf wel van een beetje stoppels, maar goed, jullie moeten ermee rond lopen!

6. Laat het scheermesje over de huid glijden. Probeer dus niet te schrapen en het mesje op de huid te drukken. Nu zul je het belang van een scherp mesje ook wel inzien.

7. Verzorg de huid na het scheren. Yes you heard me. Dit kun je bijvoorbeeld met arganolie doen. Dit vermindert het branderige gevoel, verkleint de kans op ontstekingen en geeft je een glad en zacht gevoel. Wat wil een kerel nog meer?

Dag- en nachtcrème
Een dag- en nachtcrème is ook voor de huid van een man belangrijk. Ga opzoek naar een crème voor jouw huidtype (vet, vochtarm, oudere huid). Een dagcrème heeft vaak meer een beschermende functie tegen invloeden van buitenaf. Kies het beste voor een crème met UV filter. Zon is immers de grootste veroorzaker van huidveroudering. Een nachtcrème bevat vaak meer verzorgende bestanddelen. 's Nachts hersteld de huid zich, en kan dan wel een extra steuntje in de rug gebruiken!
Ik hoop natuurlijk dat er mannen zijn die dit artikel lezen, en ik vraag me af: hoe kijken jullie tegen het gebruik van cosmetica zoals crèmes ed. aan? Is het nog een beetje een taboe? Vind je schoonheidsverzorging voor 'wijven'? Of ben je er juist heel open over?
Ik vind het in ieder geval geen 'wijvending'. Ik ben er blij mee dat er langzaamaan steeds meer beauty producten voor mannen op de markt komen. Ik vind het aantrekkelijk als een man een beetje moeite voor zijn uiterlijk doet. Sporten, zonnebankje, crèmpje, lekker luchtje. 

Dit was de eerste keer dat  ik  een artikeltje voor mannen heb geschreven, en ik ben van plan dit vaker te doen. Dus mannen, hou mijn site in de gaten!


1 opmerking:

  1. ive also started writing posts on men fashion! its been a liking for it on my blog too!! wanna stay in touch thru google/fb? Wld love to c u drop by my blog for the latest post!
    www.fashionistaera.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen