zondag 11 november 2012

Recept: Mexicaanse chocolademelk

Het wordt natuurlijk weer kouder, en wat is dan lekkerder dan een grote warme kop chocolademelk? En dan eigenlijk het liefste met een toef slagroom erop natuurlijk. En oke, ook wat mini marshmallows dan.
Nodig:
- 8 dl melk
- 1 kaneelstokje
- 1/2 vanillestokje
- 175 gr pure chocolade
- 4 eetlepels suiker

Breng de melk met de kaneel en vanille aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de kruiden ongeveer 15 minuten in de melk trekken. Verwijder de kaneel en vanille en breek de chocolade in stukjes. 
Breng de melk weer aan de kook en laat de stukjes chocolade hierin al roerend smelten. Als de chocolade versmolten is met de melk kun je suiker naar smaak toevoegen. 
Dit recept is voor 4 bekers, smakelijk!

Super easy toch? Hier hoef je geen chefkok voor te zijn. Eventueel nog die dikke toef slagroom erop en smullen maar!


4 opmerkingen:

  1. Cool, ik wist niet dat ze een Mexicaanse Chocolade melk hadden! Leuke post ^^!

    xxx Katy ^^!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeww lekker! Jammer dat we alles niet in huis hebben:(

    BeantwoordenVerwijderen