maandag 12 november 2012

New look: Diva

Bij deze look hoort uiterlijke perfectie en volmaakte schoonheid. Een diva pruilt niet om haar zin te krijgen zoals de bombshell. Nee, jouw smeulde blik dwingt mensen op de knieën. Stiekem houdt ik ook wel van deze look hoor, lekker glamourous en een tikkie extravagant. Bekende 'diva's' zijn Dita Von Teese en Rita Hayworth.
Dita Von Teese


Rita Hayworth

Laten we verder gaan met een lijstje onmisbare kledingstukken van een echte diva:

* Nauwsluitende avond jurken (met sleep)
* Wijd uitlopende kokerrokken
* Bontjassen
* Getailleerde pakjes
* Zijden blouses

Verder:
* Dierenprints
* Rijke, diepe kleuren
* Siersteentjes
* Organdie
* Zwart satijn
* De kleuren rood en zwart
* Ruches
* Chinees borduurwerk

Ook bij klaarlichte dag ga je nog perfect de deur uit. Geen spijkerbroeken en sneakers voor jou!
Draag luxueuze stoffen, altijd met een knipoog naar avondkleding. Zoals ik al zei zijn de kleuren rijk en het design extravagant. En of je het nou leuk vind of niet: een diva draagt alleen maar hakken.
Je outfits zijn super vrouwelijk maar niet te flirterig zoals de bombshell waar ik eerder over schreef. Op klaarlichte dag heb je natuurlijk altijd een donkere zonnebril bij de hand (het liefste van Chanel of zo). Je goddelijkheid vereist uiteraard dat je op elk uur van de dag dient te baden in sieraden en bont. Het liefste nepbont natuurlijk, maar een echte diva...

Accessoires:
* Als je rookt, doe het dan met een lange peukenhouder (ik weet de officiele naam niet, sorry) a la Cuella Deville. Of koop op zijn minst vrouwelijke Glamm sigaretten (je weet wel, met die roze orchidee op de verpakking).
* Een goed en sexy korset
* Hakken met ronde neuzen of open tenen. Het liefste natuurlijk met een extra detail zoals een veertje, dierenprint of strass.
* Stola
* Waaier

Make-up:
De oorsprong van deze look bevindt zich in de jaren 40. Een complete basis is vereist, want er mag geen pukkeltje of glimmend plekje te zien zijn. Gebruik dus primer, concealer, foundation en poeder.
Zet je wenkbrauwen vrij donker en strak aan. Als contrast kun je een heldere lichte oogschaduw gebruiken, en het geheel maak je af met eyeliner en valse wimpers. Gebruik een mooie dieprode kleur op je lippen en lak je nagels bordeaux rood. Ook de rouge mag niet vergeten worden.

Haar:
Krul je haar met een niet al te dikke krultang. Zorg ervoor dat je het haar van je gezicht af krult. Begin hiermee ter hoogte van het oor. Fixeer het met haarspray.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten