zondag 16 september 2012

Recept: Baklava met noten en amandelen

Nodig:
- 250 gr amandelen (gepocheerd, ontveld en gefrituurd)
- 250 gr walnoten
- 2 el oranjebloesem-water
- 1 koffielepeltje kaneel
- 100 gr fijne suiker
- 1/2 theeglas gesmolten boter
- 250 gr bladerdeeg
Decoratie:
- 100 gr gepocheerde en ontvelde amandelen
- 250 gr honing
- 4 el oranjebloesem-water


Hak met een mixer de amandelen en de noten fijn. Doe dit mengsel in een schaal, giet  er de oranjebloesem-water over, en voeg kaneel, suiker en boter toe. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel het deeg in 2 gelijke helften en rol iedere helft uit tot een rechthoekige plak. Bekleed een ingevette ovenschaal met één deegplak.
Verspreid het noten- amandelmengsel op de deegplak in de ovenschaal, verdeel gelijkmatig en druk het een beetje aan. Doe nu de 2e deegplak erover en zet de schaal 30 minuten op een koele plaats.
Snijd het deeg in vierkantjes en leg op ieder vierkantje een amandel. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op gemiddelde temperatuur (Kijk even naar de verpakking van de bladerdeeg. Ik zou ongeveer 200 graden aanhouden). Haal de schaal uit de oven zodra het deeg goudgeel gekleurd is. Dit is ongeveer na een kwartier.

Giet nu de honing gemengd met oranjebloesem-water over de baklava. Koud serveren.





4 opmerkingen:

  1. Ziet er super lekker uit!
    Liefs, Maruschka
    www.womanexclusive.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sooo yummy!!
    I invite oyu to follow my blog on http://laviecestchic.blogspot.com, and my fb page on www.facebook.com/laviecestchic hope that you like my pages!
    You're always welcome in my blog! Kisses Marika

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit ga ik sowieso maken!
    Dankjewel voor het recept!
    X

    BeantwoordenVerwijderen