maandag 10 september 2012

Mijn eerste schooldag

Vandaag was mijn eerste schooldag op de allround kappersopleiding bij Instituut Thomas. Ik zit in een klein klasje van 7 mensen. Vandaag waren we zelfs maar met zijn vijven. Wel fijn hoor, meer individuele aandacht enzo.
Van te voren was ik natuurlijk wel een beetje zenuwachtig omdat ik niet goed wist wat ik moest verwachten, maar dat is allemaal erg  mee gevallen. Er zit een meisje in mijn klas van mijn leeftijd, de rest is allemaal een stukje ouder. Grofweg tussen de 30 en de 50 meen ik. Maar volgens mij hebben we best een leuke klas. Ik ben benieuwd naar de andere twee die er vandaag niet waren!


We begonnen met de huisregels (tja moet toch gebeuren) en daarna zijn we begonnen met het haar verdelen in 9 vakken voor het permanenten. Dat viel nog niet mee! Moet je net mij hebben met mijn engelengeduld (niet dus). Dat wordt flink oefenen thuis dus. Daarna leerden we hoe we de rollers in moesten draaien. Dat ging best aardig. Na de middag verhuisden we naar de salon tegenover school: Beauty Planning. Heel grappig want ik heb daar stage gelopen toen ik nog schoonheidsspecialiste deed.
Daar hebben we elkaars haar gewassen en hebben we een beginnetje gemaakt met het leren föhnen. Mijn haar werd alleen niet gewassen omdat ik weaves heb, dat was niet handig voor een ander om de wastechnieken te leren. Niet dat ik dat heel erg vond, haha. Ik vind het altijd zo zeer  doen in je nek als ze je haren wassen bij de kapper! Ik zit daar nooit lekker.

Zo ging de dag eigenlijk best snel om, en om half 4 was het alweer tijd om naar huis te gaan! Ik heb net even al mijn spulletjes gemerkt met roze nagellak. Iedereen heeft natuurlijk het zelfde pakket gekregen, dus je raakt je spullen zo kwijt als je ze niet even markeert.


Zo, dat was mijn eerste schooldag! Misschien dat degenen die nog naar school gaan al eerder zijn begonnen, maar hoe was jullie eerste school (of werk)dag en wat voor opleiding/werk doen jullie?
Liefs Tara

1 opmerking:

  1. Wat leuk om te lezen zeg, hoe dat nou gaat! Volgens mij is het erg leuk, je gaat het vast naar je zin hebben ;) liefsxoxo

    BeantwoordenVerwijderen