vrijdag 28 september 2012

How-to: Anti wallen en kringen

De een heeft er vaker last van dan de ander (bij mij zitten ze steevast vastgeroest), maar het is altijd vervelend: kringen en wallen onder de ogen. Lees hier hoe je er aan komt, en belangrijker... er vanaf!
Wallen
Wallen en kringen zijn twee verschillende dingen. Bij wallen is het opgezet onder de ogen. Vaak door vocht of vet. Door vermoeidheid houdt het vetweefsel meer vocht vast dan normaal... daardoor kunnen je wallen optreden (of verergeren) als je moe bent of slecht geslapen hebt. Een koud watje of ijsklontje op de ogen leggen kan de zwelling helpen verminderen. Door de kou trekken de bloedvaten onder het oog samen en zo kan het vocht langzaam worden afgevoerd. Koude plakjes komkommer en theezakjes hebben zo'n zelfde soort effect.
Heb je altijd last van wallen, is het raadzaam om veel water te drinken en groente en fruit te eten. Het eten van teveel vet kan namelijk ook een oorzaak zijn.
Worden je wallen echter veroorzaakt door een vetophoping, is hier helaas weinig aan te doen. Buiten een chirurgische ingreep kun je ze dan proberen te camoufleren. Omdat wallen opgezet zijn, en de huid dus naar voren komt moet je ze camoufleren met een donkere kleur. Niet te donker natuurlijk, want dan wordt je net een pandabeer (onthoud: donkere kleuren treden naar de achtergrond en lichte kleuren naar de voorgrond). Ook kun je proberen het accent vooral op de bovenkant van je ogen of bijvoorbeeld je lippen te leggen.

Kringen
De huid onder de ogen is erg dun en daarom kunnen bloedvaatjes hier makkelijk doorheen schijnen. Net als wallen kunnen ook kringen een erfelijke oorsprong hebben (zoals bij mij) maar ze kunnen ook veroorzaakt worden door medicijngebruik, voeding, allergie en vermoeidheid. 
Kringen kun je enigszins verminderen door gezond te eten, voldoende te drinken en niet te roken. Maar de meest effectieve remedie is ook hier camoufleren. Ditmaal met een lichtere tint. Kringen zijn vaak blauw, dus camoufleer je ze met een oranje-achtige tint.
Als laatste zijn er natuurlijk ook heel veel crèmes te koop voor onder de ogen die vaak een hele hoop beloven. Alleen zijn mijn kringen er nooit minder van geworden!


1 opmerking:

  1. I definitely have to invest in some anti-aging cream soon! Great post :)

    -Ezi

    ikintoo.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen