dinsdag 4 september 2012

De weggeefwinkel

Ik 'werk' inmiddels al zo'n 5,5 jaar in de weggeefwinkel in Den Bosch, dus het  leek me leuk om hier eens aandacht aan te  besteden omdat lang niet iedereen van het bestaan van dergelijke 'winkels' afweet. WinkelS ja,er zijn er meerderen. In Den Bosch hebben we er maar een, maar via deze link  kun je kijken of er ook een bij jou in de buurt is.
Een weggeefwinkel is eigenlijk een soort kringloopwinkel, maar 
dan is alles er gratis. Iedereen is er welkom, zowel arme als 'rijke' mensen. Wij vragen dus niet naar een armenpasje.
Wij willen hiermee laten zien dat het ook anders kan. Er worden dagelijks zoveel goede spullen weggegooid, en vervangen door iets nieuws en 'beters'. Wij bieden in onze winkel een alternatief voor de wegwerpeconomie en de overconsumptie.
Ons motto is:

Er is genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.


De weggeefwinkel in Den Bosch is elke dinsdagavond van 18:30 tot 20:30 geopend, en op zaterdag van 12:00 tot 15:00.
Ik werk alleen op de dinsdagen. Het adres is: Havendijk 1 in Den Bosch. Dit is vlakbij de Verkade Fabriek, W2 en de Talent Factory. Voor de mensen die bekent zijn hier ;)

De weggeefwinkel is een initiatief vanuit de kraakbeweging. De winkel zit dus ook in een gekraakt pand. Maar laat je daar vooral niet door tegenhouden met de nieuwe kraakwet. Je kunt met een gerust hart naar binnen lopen zonder gearresteerd te worden!

Uiteraard kun je niet ongelimiteerd alles meenemen. Wij hanteren meestal de regel: één tas per persoon.

Kom gerust een langs om te kijken en wie weet vind je nog wel iets leuks! Maar ook als je spullen wilt komen brengen ben je meer dan welkom, want zonder spullen kunnen wij natuurlijk niet draaien! Als je grote spullen zoals meubels hebt, kom dan altijd eerst even langs om te vragen of er wel plek is. Onze winkel is niet heel groot namelijk, en het zou zonde zijn als we je bankstel niet aan kunnen nemen.
Uiteraard nemen wij ook geen spullen aan die vies of stuk zijn.Dit is al een oude foto en het pand is inmiddels babyblauw (vraag me niet waarom).
Voor meer informatie:
Facebook pagina
Vereniging Ontspoort

Dan heb ik nog een opmerking: Wij krijgen vaak de vraag of wij spullen bij iemand thuis op kunnen komen halen. Dit doen wij niet. Het brengen van spullen kan ook alleen tijdens openingstijden. Kom je toch per ongeluk als de winkel dicht is, zet de spullen dan aub niet op de stoep. Dit is heel vervelend voor ons als vereniging maar met name voor de bewoners die boven de winkel wonen.


2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke en grappige winkel! Ik wist niet dat je dit soort winkels had, maar heel leuk zoiets ^^! Ook aardig dat zowel "arme" als "rijke" mensen er spullen mogen halen. Zo wordt er niemand buitengesloten ^^! Mooi dat er zulk soort winkels bestaan =]!

  xxx Katy ^^!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk dat dat bestaat! Ik had er nog nooit van gehoord.
  Zeker fijn voor mensen die het niet zo ruim hebben en zo toch leuke dingetjes
  te kunnen hebben :).

  Liefsss Bo
  PurePreciousPerfection.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen