dinsdag 14 augustus 2012

Recept: Chocolade truffels

Chocolade... wie houdt er nou niet van? Ik wel in ieder geval! Ik verwerk het ook graag in cakejes en koekjes ed.
Vandaag  heb ik een leuk recept om chocoladetruffels te maken!
Komtie, kijk je mee?

Nodig:
- 300 gr pure chocolade
- 1/8 l. slagroom
- 25 gr boter
- 1 reep witte chocolade met rice crispies (100 gr)
- 75 gr witte chocolade
- 75 gr pure chocolade
- handmixer
- fijne rasp

Breek de 300 gr pure chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie of in de magnetron. Breng de slagroom aan de kook en laat deze afkoelen tot hij lauwwarm is. Voeg de iets afgekoelde chocolade bij de slagroom en klop het mengsel luchtig met de mixer.

Klop vervolgens de boter en stukje voor stukje door. Hak de witte chocolade met rice crispies in stukjes en voeg deze ook aan het mengsel toe. 
Laat het geheel afkoelen tot het vormbaar is en kneed er balletjes ter grootte van een knikker van. Schaaf de witte en de pure chocolade op een fijne rasp elk boven een bord.
Rol de ene helft van de truffels door de pure chocolade, en de andere helft door de witte chocolade. Bewaar ze in de koelkast.

Houdbaarheid: 1 week

Kcal: 70 kcal per stuk.




Je kunt de truffels op het einde natuurlijk overal in rollen wat je maar wilt. Zoals cacao, kokos of nootjes.

3 opmerkingen: