woensdag 22 augustus 2012

Inside my head: Luiheid

Ik ben echt ontzettend lui de laatste tijd, geen idee wat het is. Misschien is het het weer, want dat nodigt nou niet bepaald uit om actief te zijn. En daardoor heb ik de afgelopen dagen ook nauwelijks gesport. De sportschool heeft geen airco namelijk... echt fucking dodeijk gewoon haha met de temperaturen van de afgelopen dagen. Gisteren ben ik weer voor het eerst geweest, maar als ik even niet ben geweest merk ik dat vaak meteen.
Vandaag ben ik ook al niet geweest (shame on me!) maar ik wil vanavond wel wat oefeningen gaan doen. Al voelt mijn lichaam echt energieloos. Ben dus benieuwd of het iets uit  haalt.

Vandaag ben ik langs mijn oude stage gegaan waar ik een paar jaar terug stage heb gelopen voor de opleiding schoonheidsspecialiste. Het is een schoonheidssalon en kapsalon in een, dus ik wilde vragen of ik er weer stage kon lopen, maar dan nu als kapster. Helaas vertelde Brigitte dat ze maar 2 haarklanten per week heeft, dus dat dat geen zin had. Heel erg jammer want het was zo'n fijne salon om stage te lopen! En vooral Brigitte is een heel leuk mens. Ik heb wel aangeboden om tijdens de drukke dagen een handje mee te helpen als ze alleen staat.
Gelukkig is een stage niet verplicht bij de opleiding die ik ga volgen, maar ik wil wel heel graag wat praktijkervaring op doen alvast. Bij mij om de hoek zit een Hoepelman. Misschien dat ik daar van de week nog even binnen loop.

Nog zoiets trouwens. Ik heb de laatste tijd echt veel last van mij rug. En met de kappersopleiding zal dat misschien wel een belemmering worden, en dat wil ik niet! De dokter had Mc Kenzie therapie aangeraden. Maar dat schijnt onder de alternatieve geneeswijzen te vallen, en wordt dus niet vergoed. Een aantal jaar geleden ben ik voor mijn rug naar de fysio geweest een paar weken lang 1 of 2 keer per week. Dat heeft uiteindelijk goed geholpen! Maar helaas wordt ook de fysio met mijn verzekering niet vergoed. Pas vanaf de 20e sessie. Nou, zoveel hoop ik er niet nodig te hebben!
Fysio kost al gauw 40 euro per sessie... leg dat maar even een paar weken lang elke week neer! Dat kan ik niet hoor.
Dan betaal je bijna 100 euro per maand aan de zorgverzekering, en wat krijg je nou eigenlijk nog vergoed? 
De dokter had laatst ook vastgesteld dat ik waarschijnlijk het prikkelbare darm syndroom heb. Had ik pillen meegekregen voor 2 weken om te proberen. Nou, ik had wel het idee dat het hielp, kom ik er vandaag achter dat die pillen ook niet vergoed worden en dat ik voor die 2 weekjes al bijna 18 euro neer moet tellen. Dat hadden ze best wel even aan mogen geven... Dat kan ik dus ook (letterlijk) op mijn buik schrijven. Dan maar buikpijn hoor, doei.

Oke sorry ik ben nu wel heel veel aan het zeuren haha. Ik heb gewoon een lusteloze dag I guess. Hopelijk slaap ik vannacht weer wat beter en ben ik morgen weer fris en fruitig! Want heb morgen ook weer een drukke dag. Eerst heb ik een klantje om dreads bij te werken, daarna heb ik nog ergens anders een afspraak en ik wil daarna meteen door om te sporten. Met mijn abonnement mag ik maar tot 5 uur sporten dus ik hoop dat ik het red! 

Morgen weer positievere post ;)

Liefs Tara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten