maandag 30 juli 2012

Recept: Mon choutaart

Nodig:
- 100 gr boter of margarine
- 200 gr chocolade biscuits
- 200 gr verse roomkaas of mon chou
- 125 gr basterdsuiker
- 1 blik vlaaivulling
- 1/4 l. slagroom


Verkruimel de chocolade biscuits. Smelt de boter in een pannetje, zodra de boter is gesmolten zet je het vuur uit. Nu meteen de koekkruimels toevoegen en goed mengen.
Doe wat bakpapier over een groot plat bord en vorm nu met het mengsel de boden van de taart op het bord. Dit gaat het makkelijkst met een lepel. Goed aandrukken. De bodem kan nu in de koelkast om uit te harden.
Klop de slagroom met de suiker zeer stijf. Prak de mon chou op een bord en klop deze nog even mee met de slagroom. Nu kun je het mengsel verdelen over de bodem. De vlaaivulling er overheen en je bent klaar!Dit is echt mijn all time favorite. Zo lekker! Helaas niet zo gezond en goed voor de lijn, maar af en toe kan dat best! Ik maak hem bij elke verjaardag. Ook die van mijn zusje en vriend! Voor een groot deel eigenbelang natuurlijk ;)
Het is een heel simpel recept en je hebt geen oven nodig. Ingrediënten hoeven ook niet duur te zijn. Zo gebruik ik meestal roomkaas van de euroshopper i.p.v. echte mon chou.
De taart gaat er trouwens wel een beetje rommelig uitzien, niet zoals op de kant en klare verpakkingen van Dr. Oetker. Niet denken dat je iets fout hebt gedaan dus.

Have fun met dit recept en zodra je de taart hebt geproefd ben je meteen verkocht en wil je niet anders meer! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten