zondag 1 juli 2012

DIY: Haarmaskertjes

Deze receptjes komen ook in mijn boek te staan, maar ik vond ze zo leuk dat ik ze alvast 'verklap'. 
Het zijn makkelijk te maken haarmaskertjes met alleen maar huis-tuin-en-keuken ingrediënten. 


Haarmasker voor droog haar:

Nodig: 1 of 2 overrijpe avocado's (afhankelijk van de lengte van je haar).

Zo doe je het:  Prak de avocado's tot een crèmeachtige ‘saus'. Verdeel het mengsel over je haar, bedek het met folie en laat dit 30 minuten intrekken. Na afloop goed uitspoelen.


Haarmasker voor beschadigd haar:

Nodig: Een flinke scheut olijfolie

Zo doe je het: Verwarm de olijfolie tot een aangename temperatuur (niet te warm!). Verdeel het rijkelijk over je haar en masseer je hoofdhuid ermee. Bedek het daarna met folie en laat het 30 minuten intrekken. Na afloop goed uitspoelen.Haarmasker voor futloos haar:

Nodig: 3 el. mayonaise, halve el. olijfolie en 1 ei.

Zo doe je het: Klop het ei los en voeg de olijfolie en de mayonaise toe. Meng dit tot een egaal geheel. Verdeel het over je haar, wikkel er folie om en laat het 30 minuten intrekken. Uitspoelen met lauwwarm water.Haarmasker voor breekbaar haar:

Nodig: 1 geprakte banaan en 1 el. olijfolie.

Zo doe je het: Prak de banaan tot een egaal mengsel. Voeg daar de olijfolie aan toe en meng dit tot een geheel.
Verdeel het mengsel over je haar, bedek het met folie en laat dit 30 minuten intrekken. Na afloop goed uitspoelen.


Haarmasker voor geverfd haar:

Nodig: 1/4 komkommer, 1 ei, 1 el. olijfolie

Zo doe je het: Snij de komkommer in kleine stukjes en doe deze in de blender. Voeg daar het ei en de olijfolie aan toe en meng alles een aantal seconden op de hoogste stand. Wanneer het een egaal papje is geworden, is je masker klaar. Verdeel het mengsel over je haar, bedek het met folie en laat dit 30 minuten intrekken. Na afloop goed uitspoelen.Haarmasker voor krullend haar:

Nodig: Honing, 2 eieren, 2 el. olijfolie, 2 el. arganolie.

Zo doe je het: Klop het ei los en voeg de honing en de oliën toe aan het mengsel. Roer dit goed door tot het een egaal geheel is geworden. Verdeel het mengsel rijkelijk over je haar, bedek het met folie en laat dit 3 uur intrekken. Na afloop goed uitspoelen met shampoo en conditioner. Je krullen gaan ervan glanzen!Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! Wat ik ook nog wel eens doe is een beetje olijfolie toevoegen aan mn conditioner en dat gebruiken als een masker. Lekker in laten trekken en na een kwartier/ half uur natuurlijk even goed uitspoelen met shampoo. Je kunt het ook alleen met water uit spoelen (je haar is dan nog wel vet van de olie), gaan slapen en pas de volgende ochtend met shampoo goed wassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten