dinsdag 7 februari 2012

Tips voor mensen met dun haar

Ik heb besloten om wat tips te schrijven voor mensen met dun haar. Ik heb zelf ook extreem dun en fijn haar. Daar ben ik mee geboren... is helaas niets aan te doen. Ik slik wel regelmatig voedingsupplementen onder het mom van: al baat het niet, dan schaadt het niet. (Hoewel je ook dat natuurlijk niet met zekerheid kunt zeggen).
Anyway, de mensen die ook zulk extreem dun haar als ik hebben zullen begrijpen hoe vervelend dit is. Hier dus wat tips om de 'pijn' enigszins te verzachten:


* Laat je haar niet te lang groeien. Dit ziet er al snel onverzorgd uit doordat het vaak gaat slierten. 


* Veel kappers zeggen dat je met dun haar gebaat bent bij laagjes. Dit is lang niet altijd zo! Laagjes geven inderdaad volume, maar slap haar en dun haar zijn nog steeds twee verschillende dingen. De onderkant bij laagjes wordt echt heel dun. Ikzelf zou aanraden om het op een lengte te knippen.


* Highlights geven optisch meer volume. Ook gaan de schubben van het haar open staan zodat de verf naar binnen kan dringen. Elke afzonderlijke haar wordt dus ook een heel klein beetje dikker!


* Zorg dat de kleur van je haar zo dicht mogelijk bij de kleur van je hoofdhuid ligt. Ga met een blanke huid dus het beste voor blond. Dit is om te voorkomen dat je er als het ware doorheen kijkt, op de hoofdhuid. 


* Gebruik volume producten die het haar vanaf de wortel wat liften.


* Fohn je haar met een ronde borstel zodat het bol gaat staan.


* Je kunt eventueel je haar bij de aanzet wat touperen. De bovenste laag natuurlijk niet, zodat die er netjes overheen valt.


* Neem altijd een kam of borstel mee, als je haar gaat slierten kun je er even de borstel doorheen halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten