vrijdag 20 mei 2011

Piet de Elf

Piet stond met een bezorgde blik voor de spiegel. Op de een of andere manier had hij het absurde idee dat zijn -anders zo voluptueuze- buik geslonken was.
Wat uiteraard niet het geval was, aangezien zijn buik de afgelopen 10 jaar alleen maar gegroeid was.
Dus besloot onze corpulente vriend voor de zekerheid maar wat aan te komen.
Want -naar eigen zeggen- kon een een kleine buffer in deze tijden van crisis geen kwaad. 


Dus; zo gezegd, zo gedaan. Onze gevleugelde vriend ging op dieet.
Maar uiteraard wel onder professionele begeleiding van een echte kenner: Erica Terpstra.
Al snel waren die twee (hoe ironisch) de dikste vrienden.
'8000 kcal per dag is een netjes begin, dunkt mij' zwijmelde Piet naar haar. De indruk wekkend dat hij verstand van zaken had.
Erica kon zich daar wel in vinden, en besloot ter plekke dat ze gezellig met hem mee zou doen. Want immers; gedeelde smart is halve smart.


Ze settelden zichzelf in de oude versleten bank van Piet, om er de komende maand niet meer vanaf te komen.
Uiteraard had onze intelligente vriend voorzorgsmaatregelen getroffen.
Zo had hij zijn zware lichaam in de grootst mogelijke trainingsbroek gehesen die hij maar kon vinden. Had hij zijn witte sportsokken aangetrokken in zijn slippers (Tja, íemand moest Erica versieren), een volledige muur van kratten bier om hen heen gebouwd, een huge ass koelkast thuis laten bezorgen (gevuld uiteraard) en als klap op de vuurpijl had hij een plaatselijke zwerver weten te strikken als zijn persoonlijke bediende. 
Hij kon natuurlijk onmogelijk zelf elke keer opstaan voor zijn versnaperingen, want beweging is uit den boze.


Waar onze volslanke vriend alleen geen rekening mee had gehouden, is dat zijn oude bank het gewicht van die twee niet lang kon dragen.
Al na 1.5 week bezweek de bank onder het enorme gewicht. Wat niet heel vreemd was, daar ze al zeker 50 kilo de man aangekomen waren.


Toen Piet zich eindelijk uit het puin van de bank had weten te bevrijden (en Erica had laten liggen) besloot hij dat hij voorlopig wel even tevreden met zijn nieuwe gewicht was.
Hij vond dat de 50 kilo extra hem net even wat gezonder en minder ingevallen voor deed komen. Dat maakte zijn huidige gewicht tot een gewicht van 210 kg.


Onze gevleugelde vriend voelde zich zelfverzekerder dan ooit. Toen hij zich tot Erica wendde, kwam hij ineens tot de heldere ingeving dat hij zich eigenlijk helemaal niet aangetrokken voelde tot corpulente rijpe vrouwen.
Hij besloot haar meteen te dumpen en op zoek te gaan naar lekkere chickies. Die overigens vanwege zijn nieuwe look met bosjes voor hem vielen.


Je weet hoe die dingen gaan; uit het oog, uit het hart. Piet bekommerde zich niet meer om Erica. Hij had immers belangrijkere zaken aan zijn hoofd.
Als dank voor de verdiensten van de zwerver schonk Piet Erica aan hem.
Die arme man stond ook al zeker 2 jaar droog, en hij kon wel een verzetje gebruiken.


Piet kon zijn geluk niet op; hij was dolblij met zijn nieuwe looks, had lekkere chickies gescoord en had ook nog eens een goede daad verricht door Erica aan de zwerver te schenken!


Wat is hij toch ook de goedheid zelve... en met die gedachte viel hij tussen 2 chickies tevreden in een diepe slaap...


~ The end ~
                                    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten